Роботи

   

Направляючий острівець безпеки на Надрічній (біля гуртівні ПАККО)

Вартість виконання робіт - 40 тис. грн.
Орієнтовний термін здачі об'єкту - 15.08.2016
Замовник робіт - Департамент ЖКПБ
Виконавець робіт - ТОВ "Аздар"
{youtube}https://youtu.be/vY3heLouVDA{/youtube} 
Сьогодні проводяться завершальні роботи з облаштування направляючого острівця безпеки біля кільцевої розв'язки по вул. Надрічній.
Робітники розрівняли шар грунту на майбутньому газоні та засіяли його травою. До цього було встановлено лінію бордюрного каменю навколо острівця та бруківки безпосередньо на самому переході. Нагадуємо, що висота платформи біля зебри не перевищує 1 см над рівнем проїжджої частини, що створює сприятливі умови для руху пішоходів, в тому числі й маломобільних. Також змонтовано відповідні дорожні знаки згідно зі схемою організації дорожнього руху.

 

 
 

Влаштування двох антикишень на пішохідному переході на привокзальній площі.

Вартість виконання робіт: 63,2 тис. грн
Орієнтовний термін здачі об'єкту - 15.08.2016
Замовник робіт - Департамент ЖКПБ
Виконавець: ТОВ "Франківськ Західбуд"
На Привокзальній площі, перед центральним входом до споруди вокзалу, повністю завершено влаштування двох антикишень на пішохідному переході.
Першочерговим завданням даного проекту було підвищити безпеку пішоходів на переході з насиченим рухом пішоходів, який перетинає дорогу з не менш щільним автомобільним трафіком. Для цього було використано просте і перевірене у багатьох країнах рішення - нарощування антикишень тротуару. Ці конструкції унеможливлюють паркування автотранспорту безпосередньо на "зебрі", збільшують кут оглядовості та зоровий контакт між пішоходами та водіями, а також суттєво зменшують відстань, яку потрібно подолати при перетині проїжджої частини.
Крім того при облаштуванні антикишень було зроблено пониження тротуару до рівня проїжджої частини. Це дуже важливо для маломобільних пішоходів, яких в околицях вокзалу чи не найбільше у місті.

 
 

Влаштування острівця безпеки на вул. Василіянок, 60


Вартість виконання робіт: 35,0 тис. грн
Замовник робіт - Департамент ЖКПБ
Виконавець: ТОВ "Аздар"
Острівець безпеки на вул. Василіянок, 60 став першим у місті, що був збудований за типовим швейцарським проектом, який затверджений рішенням виконавчого комітету для використання в Івано-Франківську. Він враховує усі недоліки подібних конструкцій, які будувалиця на вулицях міста раніше.
Острівець має обтікаючу форму, візуально краще сприймається водіями, несе меншу потенційну загрозу у випадку наїзду на нього. В той же час він так само добре виконує свою головну функцію: розділяє зустрічні транспортні потоки, заспокоює рух транспорту та додає відчуття безпеки пішоходам, візично захищаючи їхній простір.
 
 
 
 
 
Влаштування острівця безпеки на вул. Галицька, біля музичної школи №3

Вартість виконання робіт: 30,0 тис. грн
Замовник робіт - Департамент ЖКПБ
Виконавець: ТОВ "Аздар"
Острівець безпеки на вул. Галицькій, біля музичної школи №3. Потреба у його будівництві назріла вже давно, оскільки перехід дороги в цьому місці був дійсно складним квестом навіть для здорових молодих людей. Що вже говорити про осіб літнього віку та дітей, які змушені були довго чекати на зупитнку транспортного потоку або перебігали дорогу. Тепер же перетнути Галицьку можна у два етапи, що значно простіше. Та й водії охочіше скидають швидкість перед острівцем безпеки. Пішоходи ж отримали свій захищений простір для очікування.

 

Департамент житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради

76000

м. Івано-Франківськ

вул. Незалежності, 7

тел.(03422) 53-22-12

факс: (0342) 55-24-42

e-mail: dkgmvk@ukr.net

Підпишись

Будь вкурсі всіх подій міста

Соціальні мережі

Search